keyboard_arrow_left
keyboard_arrow_right
Etos polskich przetwórców żywności
30,00 zł
Brutto
szyfrowane połączenie SSL
tania wysyłka
możliwość zwrotu
Etos zawodowy każdej grupy społecznej może być opisany na podstawie przeprowadzonej diagnozy środowiskowej. W jego skład wchodzą m.in. ideały. Dążenie do ich realizacji staje się rękojmią postępowania etycznego. W przypadku środowiska zawodowego przetwórców żywności takim postępowaniem jest dbanie o bezpieczeństwo żywnościowe.
Etyka wskazuje to, co powinno być realizowane ze względu na zaufanie społeczne. Wskazania te są zarazem problematyczne z uwagi na wymogi ekonomiczne, którym podporządkowanie się gwarantuje utrzymanie się firmy na rynku.
E/64
50 Przedmioty
Opis
- Autor
- (red.) ks. Artur Wysocki, Marcin Zarzecki
- Rok wydania
- 2017
- Język publikacji
- Polski
- ISBN
- 978-83-8090-226-8
- Liczba stron
- 256
- Format
- B5
- Oprawa
- miękka