zoom_in
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right

Etos polskich przetwórców żywności

30,00 zł
Brutto
Ilość

 

szyfrowane połączenie SSL

 

tania wysyłka

 

możliwość zwrotu

Spis treści do pobrania

Etos zawodowy każdej grupy społecznej może być opisany na podstawie przeprowadzonej diagnozy środowiskowej. W jego skład wchodzą m.in. ideały. Dążenie do ich realizacji staje się rękojmią postępowania etycznego. W przypadku środowiska zawodowego przetwórców żywności takim postępowaniem jest dbanie o bezpieczeństwo żywnościowe.

Etyka wskazuje to, co powinno być realizowane ze względu na zaufanie społeczne. Wskazania te są zarazem problematyczne z uwagi na wymogi ekonomiczne, którym podporządkowanie się gwarantuje utrzymanie się firmy na rynku.

E/64
50 Przedmioty

Opis

Autor
(red.) ks. Artur Wysocki, Marcin Zarzecki
Rok wydania
2017
Język publikacji
Polski
ISBN
978-83-8090-226-8
Liczba stron
256
Format
B5
Oprawa
miękka

Specyficzne kody