zoom_in
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right

Etos polskich przetwórców żywności

30,00 zł
Brutto
Ilość
block Nie ma wystarczającej ilości produktów w magazynie

 

szyfrowane połączenie SSL

 

tania wysyłka

 

możliwość zwrotu

Spis treści do pobrania

Etos zawodowy każdej grupy społecznej może być opisany na podstawie przeprowadzonej diagnozy środowiskowej. W jego skład wchodzą m.in. ideały. Dążenie do ich realizacji staje się rękojmią postępowania etycznego. W przypadku środowiska zawodowego przetwórców żywności takim postępowaniem jest dbanie o bezpieczeństwo żywnościowe.

Etyka wskazuje to, co powinno być realizowane ze względu na zaufanie społeczne. Wskazania te są zarazem problematyczne z uwagi na wymogi ekonomiczne, którym podporządkowanie się gwarantuje utrzymanie się firmy na rynku.

E/64

Opis

Autor
(red.) ks. Artur Wysocki, Marcin Zarzecki
Rok wydania
2017
Język publikacji
Polski
ISBN
978-83-8090-226-8
Liczba stron
256
Format
B5
Oprawa
miękka

Specyficzne kody