![](https://wydawnictwo.uksw.edu.pl/686-large_default/system-bezpieczenstwa-zywnosci.jpg)
![](https://wydawnictwo.uksw.edu.pl/1137-home_default/sredniowieczny-slownik-symboliki-biblijnej.jpg)
Średniowieczny słownik...
![](https://wydawnictwo.uksw.edu.pl/1186-home_default/nauka-i-ludzie-nauki-w-polsce-nowozytnej.jpg)
Nauka i ludzie nauki w...
![](https://wydawnictwo.uksw.edu.pl/676-home_default/film-jako-przekaz-perswazyjny.jpg)
Film jako przekaz perswazyjny
![](https://wydawnictwo.uksw.edu.pl/697-home_default/wychowanie-do-wartosci-poziom-4.jpg)
szyfrowane połączenie SSL
tania wysyłka
możliwość zwrotu
Publikacja powstała z myślą o przybliżeniu czytelnikowi zagadnień związanych z jakością i bezpieczeństwem żywności. To właśnie od jakości żywności w dużej mierze zależy nasze zdrowie, a także życie. Dziś, w dobie wzrostu świadomości na temat zagrożeń związanych z występowaniem zanieczyszczeń w środowisku i ich wpływu na żywność, a w konsekwencji i na zdrowie człowieka, wokół żywności narosło wiele mitów. Warto więc pogłębić swoją wiedzę o tym, jak zabezpiecza się żywność przed zanieczyszczeniami, jak unikać zagrożeń i na co zwracać uwagę podczas zakupu produktów spożywczych.
Z publikacji czytelnik dowie się także, w jaki sposób służby państwowe dbają o bezpieczeństwo żywności oraz jak należy się obchodzić z żywnością w domach, aby nie przyczyniać się do pogarszania jej jakości.